Våra trädgårdar

Villa trädgård

Här möttes vi av ett gammalt trädäck omhägnat av ett vitt plank. Kunden önskade ett orangeri för rekreation och yoga och i samband med det ett helt nytt tänk för trädgården. Det befintliga fick lämna och ge plats för en generös kalkstensyta med en sirligt svängd tegelmur och ekspaljéer som skydd mot vägen. En rabatt med härliga buxbolmsklot och perenner i mjuka pastellfärger placerades i blickfånget från köksfönstret.

uteplats i trädgård
växthus i djursholm
anläggning och plantering

Innergård

Denna innegård skulle bli husets sjätte sinne. Ett rum utanför där mer avspända möten kunde hållas och dynamiken mellan människor förstärkas. Rummet skulle anpassas efter de omkringboende, naturens krafter, husets arkitektur och allt det som skiljer bra design från sämre. Viktigt var att gården skulle vara funktionell men ändå inbjudande, strikt men ändå generös. Att många hyresgäster dessutom skulle se den uppifrån var en viktig parameter. Och så här blev det.

innergård i brf
utsikt från balkong på innergård
innergård brf

Linas trädgård

Hemma i min egen trädgård är allting ett experiment, det jag är nyfiken på prövar jag här. Jag har 6 stycken uteplatser för olika sollägen, jag planterar om och flyttar runt för att pröva nya kombinationer. Många överblivna växter hamnar även här, det är den plats jag tillåter mig själv att göra alla fel. Min trädgård är romantiskt, busigt och lummigt och här är jag varje dag.

stenmur med växter

Nybyggd villa

Den här trädgården fick vi vara med på redan från start. De hade ett ritat hus och ville ha hjälp med hela trädgården. Det blev en stor stenlagd terass i oregelbunden offerdalsskiffer på baksidan med en stor pool och en pergola för uteplatsen. Vackra körsbärsträd blommar vid entrégrinden, frodiga och vintergröna rabatter leder upp till huset och sedan en aroniahäck runt hela trädgården som har ett fantastiskt bladverk som brinner i rött på hösten.

En plats att leva i

Vi designar trädgårdar i balans och harmoni. Utifrån dina önskemål och platsens förutsättningar skapar vi en plats att leva i.

© 2020 Linas Trädgårdsdesign AB.